2012-04-12

Kladdkaka

Kladdkaka är en klassisk godiskaka som ska vara lös i mitten när man tar ut den ur ugnen. Lika god dagen efter. Servera den riktigt kall.

150g smör
3 dl socker 
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
  • Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad ungssäker form med löstagbar kant. Toppa med lite marshmallows.
  • Grädda i nedre delen av ugnen inte mer än 20 minuter, kakan ska vara kladdig i mitten. (Jag menar, det är ju ändå kladdkaka...? :pPpPpPp)
  • Låt kakan svalna och sedan stå i kylen minst 1 timme. Strö på florsocker och SERVERA MED VISPAD GRÄDDE, eller glass. Fast helst grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar